Buitengewoon Puur

06 2243 6928

info@buitengewoonpuur.nl

Opleiding Jeugd- en Jongerencoach

Informatie

De opleiding leidt op tot het beroep van zelfstandig coach voor jeugd en jongeren. Het is een ontwikkelingsgerichte coachopleiding. Dat houdt in dat we door onze interventies aanzetten tot denken, voelen en handelen en daarmee een positieve verandering in gang zetten.
Je rugzak wordt gevuld met alles wat je nodig hebt om op een professionele manier met jeugd, jongeren en het gezin aan de slag te gaan.

We doen dit door gebruik te maken van een metafoor: De metafoor van het landschap waarin je op expeditie gaat met jezelf. De expeditie en het landschap nodigen uit om een route uit te stippelen die past bij het heden en ankers biedt voor de toekomst. De expeditie visualiseert de tocht naar volwassenheid en alle uitdagingen die op het pad komen. We maken gebruik van materialen en spelvormen om te spelen met woorden en beelden en op die manier nieuwe, positieve gedachten en gevoelens te verankeren. We leren jeugd en jongeren op deze wijze het beste uit zichzelf boven te halen en te communiceren over hun behoeftes, gevoelens en gedachten en angsten of belemmerende patronen te overwinnen.

Onze opleiding onderscheidt zich door gebruik te maken van visualisatie om naast ons cognitieve deel van het brein ook het emotionele deel van het brein aan te spreken. Door te werken met het bewuste en het onderbewuste deel in ons komt een rijke schat aan unieke kwaliteiten tevoorschijn. Ook hebben we oog voor het systeem. De omgeving waarin onze doelgroep opgroeit doet ertoe. Als professional leer je open te staan voor het perspectief van de jongeren en hun belevingswereld als vertrekpunt te nemen voor de af te leggen tocht.
Dat betekent dat ook jij als coach tijdens de opleiding ook je eigen tocht aflegt en op onderzoek gaat naar eigen belemmeringen, overtuigingen en kwaliteiten. Je leert jezelf kennen om een coachhouding aan te kunnen nemen waarin je de opdracht aanneemt de jongere te begeleiden, te steunen en te sturen op een positieve wijze die kansen en mogelijkheden biedt tot ontwikkeling.

Briefings

Ben jij toe aan avontuurlijke visualisaties die inzichten bieden, laten beleven en aanzetten tot actie?
Dan nodigen wij je uit voor een vrijblijvende interactieve mini-expeditie, online.
Aan bod komen de uitleg en inhoud van de tocht die je gedurende zeven dagen gaat afleggen en eindigt met het certificaat tot jeugd en Jongeren coach.
Ook aan bod komen de visie, de methodiek en het doel van deze opleiding. Er volgt een toelichting op de investering in tijd, studie- oefenbelasting en kosten.
Je maakt kennis met minstens één van de trainers en er is ruimte voor het stellen van vragen.

De mini-expedities zijn online van 19.30 – 20.30 uur. Meld je aan via het contactformulier en je ontvangt via de mail een uitnodiging van Microsoft Teams.

Online informatie-avonden:

  • 20 november 2023 (19.30 uur)
  • 13 December 2023 (19.30 uur)
  • 17 Januari 2024 (19.30 uur)

Ben je onverhoopt verhinderd of gaat je voorkeur uit naar informatie gericht op jouw persoonlijke situatie, neem dan contact op via info@buitengewoonpuur.nl of via onderstaande telefoonnummers:

Jolanda Hodzelmans: 06-22436928
Lisette de Zeeuw: 0645837788
Mandy Braet: 06-15959467